Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MUNKOKO.fi

 

 

 

 

Mun koko?

MittanauhatMittanauhat

 

Mukavannäköisten vaatteiden löytäminen on verrattaen helppoa. Sen sijaan oikean vaatekoon ja mitoituksen hakeminen aiheuttaa meille useimmille harmaita hiuksia.

Shoppailua helpottamaan Munkoko.fi kerää yhteen paikkaan kaiken keskeisen tietämyksen veaatekokojen ja mitoitusten maailmasta. Kattava koko-opas yhden klikkauksen takana.

Osta vaatteita ulkomailta ja kotimaasta helpommin.

Kätevää!

Kysy meiltä?

Puuttuuko jonkun suosikkivaatemerkkisi kokotaulukko? Haluatko tietää lisää mitoituksista?
Haluatko henkilökohtaista opastusta oikean koon valintaan?

Älä epäröi vaan ole meihin yhteydessä tai anna palautetta klikkaamalla paalaute-laatikkoa!

Vaatteiden pesuohjeet

Vaatteiden pesuohjeet - pese vaatteesi oikein

Onko sinulla ongelmia pyykinpesun kanssa? Tuntuvatko vattettesi pesumerkinnät heprealta? Värjäytyvätkö, kutistuvatko vai nyppyntyvätkö vaatteesi pesukoneessa? Tällä sivulla avaamme pesuohjeiden ja pyykin lajottelun salat sekä annamme vinkkejä pesuaineiden oikeaan annosteluun. Lisäksi annamme muutaman kätevän vinkin pyykinpesun ongelmatilanteisiin.

 

Tässä ohje vaatteiden pesulapun pesumerkinnöistä, eli tekstiilien hoito-ohjeet:

Pesulapun merkinnät. Vaatteiden hoito-ohjeet. Tekstiillien hoito-ohjeet.Pesulapun merkinnät. Vaatteiden hoito-ohjeet. Tekstiillien hoito-ohjeet. 

 

Ohjeet pyykin lajitteluun ja pesemiseen

Pyykin lajittelusta syntyy monesti kiistaa perhepiirissä. Erittäin tiukasti pyykin lajitteluun suhtautuvia henklöitä on monesti nimitelty "pyykkinatseiksi". Ennen natsikortin esilllevetoa kannattaa jokaisen pyykinpesijän kuitenkin perehtyä muutamaan perusperiaatteeseen:

 

1) Lajittele pyykki kolmeen ryhmään. Tummat, vaaleat ja valkoiset erikseen.

Onko tumma paita jossa valkoisia raitoja tumma vai vaalea? Tästä voisi väitellä ikuisesti, mutta seuraavia sääntöjä noudattamalla pääsee tästäkin ongelmasta.

Jos tuote on uusi ja voi päästää väriä se kannattaa pestä kokonaan erikseen. Jos tuotetta on jo pesty useamman kerran, niin valkoiset raidat pysyvät valkoisempina vaalean pyykin kanssa pestäessä.

 

2) Tarkista joka ryhmässä olevien vaatteiden pesumerkinnät ja noudata niitä

Maksimilämpötilaa ei kannata ylittää. Muista, että myös liian allhainen pesuämpötila voi myös pilata vaatteet. Varsinkin uusia kirjavia puuvillavaatteita ei annata pestä 30-asteessa "varmuuden vuoksi", koska kuvioiden värit voivat irrota ja kiinnittyä vaaleisiin kohtin. Jos tilanteen huomaa nopeasti voi tilanteen hyvälllä onnella pystyä vielä pelastamaan pesemällä värjääntyneen tuotteen 60-80 asteessa materiaalista riippuen.

Käsinpesua vaativat tuotteet voi usein omalla vaastuulla pestä myös koneessa erittäin varovaisella tai hienopesuohjelmalla. Käsinpesulla on pilattu prosentuaalisesti enemmän vaatteita kuin koneessa. Usein pyykkiainetta annostellaan liikaa ja varsinkin jauhetta ei malteta sekoittaa kunnolla pesuveteen. Käsinpesun kanssa siis erityistä varovaisuutta.

Pesuaine kannattaa annostella oikein myös pesukoneeseen. Suomen pehmeissä vesissä tarvitavat pesuaiineemäärät ovat ylllättävän alhaisia. Jos olet epävarma, niin käytä vähemmän pesuainetta.

 

3) Todella likaiset vaatteet tai uudet väriä päästävät vaatteet kannattaa aina pestä erillään!

Mieti aina voiko pesemästäsi vaatteesta olla haittaa muille pesussa oleville tuotteille. Värin lisäksi myös esimerkiksi avonaiset vetokeetjut tai somisteet voivat vahingoittaa muita pesukoneeessa olevia tuotteita.

Esimerkiksi likaiset alusvaatteet kannattaa pestä erikseen ja mahdollisuuksien mukaan kovemmassa pesulämpötilassa.

 

4) Kuivata vaatteet oikein

Kuivausrumpuun ei vaatteitaa, joiden rumpukuivaus kielletty. Venyvät vaatteet kannattaa kuivattaa vaakatasossa. Untuvatakkeja pitää kuivatuksen aikana pöyhiä tai rumpukuivauksen jälkeenkin varmistaa pöyhimällä ettei untuvaan ole jäänyt kosteutta. Muuten uhkana on tuotteeseen ilmestyvä "navetan tuoksu".

MittanauhatMittanauhat